latinica  ћирилица
06/02/2019 |  16:37 | Autor: RTRS

Podrška aktivnostima UN-a u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa vršiocem dužnosti rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH Suhrobom Hošmuhamedovim.
Višković i Hošmuhamedov - Foto: RTRS
Višković i HošmuhamedovFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o projektima koji se, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, realizuju u Republici Srpskoj, a u čiju implementaciju su uključene republičke institucije i lokalne zajednice širom Srpske, saopštenoi je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Vlade Republike Srpske.

Vršilac dužnosti rezidentnog predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija upoznao je predsjednika Vlade sa prioritetima ove organizacije, te planovima za nastavak sprovođenja programa u Republici Srpskoj i BiH.

Tokom sastanka, sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja bila dobra, te je izražena opredijeljenost za njeno dalje unapređenje kroz realizaciju programa koji su u skladu sa Ciljevima održivog razvoja UN-a, a koji obuhvataju oblasti lokalnog razvoja, zaštite životne sredine, zapošljavanja i društvene inkluzije, zdravlja, te vladavine prava.

Višković je ovom prilikom istakao opredijeljenost Vlade Srpske za saradnju i podršku aktivnostima UN-a u Republici Srpskoj, koji predstavljaju važnu podršku provođenju reformskih procesa i sveukupnom društvenom razvoju.

Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Banjaluci Goran Vukmir.