X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/02/2019 |  11:17 | Izvor: SRNA

Prodaja Birča samo kompaniji koja prihvati zaključke Vlade Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će se Vlada Srpske u potpunosti držati donijetih zaključaka u bezi sa prodajom svojih potraživanja u zvorničkoj Fabrici glinice Birač i da će ih prodati samo onoj kompaniji koja prihvati te zaključke.
Fabrika glinice "Birač" - Foto: RTRS
Fabrika glinice "Birač"Foto: RTRS

Višković je istakao da su neki od tih zaključaka da novi vlasnik ne može da otuđi ili proda zvornički gigant u narednih 10 godina, da ne može da otpušta radnike, da je spreman da uloži 50 miliona evra, da mora da ispoštuje sve ugovore sa dobavljačima i po pitanju rude i ostalih sirovina, kao i da u narednih nekoliko godina riješi branu crvenog mulja koja potencijalno može da bude opasnost, te da se obaveže da će da ulaže u putnu infrastrukturu na bazi kredita, u bankarski sektor i turizam.

- Ako ti zaključci budu prihvaćeni, idemo u realizaciju. Mi smo poslali kompaniji Batagon memorandum o poslovnoj saradnji, a oni ako prihvate zaključke - idemo u pregovore o prodaji potraživanja Vlade Srpske - naveo je Višković.

On je istakao da je upoznat da je Batagon kupio hotel Bistrica na Јahorini i da je zainteresovan za kupovinu Pavlović banke.