latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:29 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Donirana dva CTG aparata Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Predstavnici Sberbanke Banjaluka donirali su danas dva CTG aparata ukupne vrijednosti oko 8.000 KM Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
Banjaluka: Zberbanka - donacija - Foto: SRNA
Banjaluka: Zberbanka - donacijaFoto: SRNA

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je novinarima da ovi aparati, kojima se istovremeno prate kontrakcije materice i otkucaji srca fetusa, pružaju značajne podatke o stanju ploda i važni su za utvrđivanje termina porođaja.

Đajić je zahvalio Sberbanci i pozvao i druge da učestvuju u sličnim akcijama radi unapređenja zdravlja.

Šef porodilišta na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Dragica Draganović rekla je da je savremena perinatologija nezamisliva bez CTG aparata.

- Zahvaljujući današnjoj donaciji, imamo dovoljno ovih aparata, što je velika sigurnost za naše trudnice - istakla je Draganovićeva.

Predsjednik Uprave Sberbanke Banjaluka Aleksandar Kesić zahvalio je generalnom direktoru UKC-a za sugestije kako da pomognu i unaprijede rad ove zdravstvene ustanove.

- Nama koji se svakodnevno trudimo da kreiramo bolju budućnost jasno je da su njeni nosioci djeca i zbog toga smo odlučili da Klinici za ginekologiju i akušerstvo poklonimo dva nova aparata - rekao je Kesić.