latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:43 ⇒ 12:44 | Autor: TANЈUG

Pacoli vrijeđao Dačića

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli komentarisao je govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sinoćnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN, nazivajući ga "zamjenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića".
Ivica Dačić (foto: Screenshot Youtube / United Nations) -
Ivica Dačić (foto: Screenshot Youtube / United Nations)

- Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamjenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savjetu bezbjednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim bekgraundom, kao što je Dačić - naveo je Pacoli, a prenosi RTK.

 Njegov napad na Dačića nije tu stao.

- Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, da on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost! Јe li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema? - upitao je Pacoli, objavljeno je u pres-klipingu Unmika.