latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:13 | Autor: SRNA

SIPA nije izuzimala dokumentaciju, radnica udaljena sa posla

Ministarstvo pravde Republike Srpske saopštilo je danas da Agencija za istrage i zaštitu BiH nije izuzimala bilo kakvu dokumentaciju u Ministarstvu, te da su jutros od Tužilaštva Unsko-sanskog kantona obaviješteni da je radnica Ministarstva juče uhapšena, ali ne u svojstvu službene osobe, i nakon ispitivanja puštena na slobodu.
Ministarstvo pravde (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo pravde (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Iz Ministarstva pravde navode da, prema obavještenju Tužilaštva, Vesna Iličić nije uhapšena kao radnica Ministarstva, te da je ministar, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, danas donio rješenje o njenom udaljavanju iz Ministarstva, koje će trajati dok budu postojali razlozi za to.

Povodom akcije Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Sipe, iz Ministarstva pravde Republike Srpske navode da nisu bili obaviješteni o sprovođenju bilo kakvih aktivnosti.

"Statusom imenovane u predmetu može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona. Ministarstvo pravde Srpske ne može dostaviti nikakve informacije u vezi sa tim", dodaju iz Ministarstva.

Pripadnici Sipe juče su u okviru operativne akcije "Pečat" uhapsili devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su falsifikovala diplome i svjedočanstva.

Iz Sipe je saopšteno da su tokom akcije izvršeni pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banjaluke i Brčko distrikta, te oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je falsifikovana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.