latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:47 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Položeni vijenci na spomenik Vitaliju Čurkinu (FOTO)

Povodom Dana diplomata Rusije predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo i kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH položili su vijence na spomenik Vitaliju Čurkinu.

 Na ovaj način odata je počast i zahvalnost bivšem predstavniku Rusije u UN koji je spriječio usvajanje rezolucije o Srebrenici, ali i svim ruskim diplomatama, koji pružaju podršku Republici Srpskoj.

Foto: RTRS

"Podizanjem ovog spomenika htjeli smo da pokažemo svu našu zahvalnost koju ne samo građani ove opštine, nego i građani cijele Republike Srpske izražavaju prema aktu ovog diplomate i prema svemu onome što je radilo diplomatsko osoblje Ruske Federacije svih ovih godina u korist Republike Srpske", rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Foto: SRNA

Predstavnik Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Đorđe Šarčević rekao je da je Vitalij Čurkin jedan od pozitivnih primjera iskrenog rusko-srpskog prijateljstva.

"Gest koji je Vitalij Čurkin uradio 2015.godine kada je spriječio da se srpskom narodu stavi etiketa genocidnog je gest koji ne može da se zaboravi", dodao je on.

Foto: SRNA