X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/02/2019 |  18:47 | Izvor: SRNA

Vulin: Haradinaj ljut - nezavisnost sve dalja, sud za zločine bliži

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da u Vladi Prištine "ima koljača", a da je predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj ljut jer uviđa da je nezavisnost sve dalje, a sud za ratne zločine /OVK/ sve bliže.
Aleksandar Vulin (Foto: Sputnik/Grigori Syssojew) -
Aleksandar Vulin (Foto: Sputnik/Grigori Syssojew)

Povodom Haradinajeve ocjene da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne priznaje granice samoproglašenog Kosova ratnohuškačka i agresivna, Vulin je rekao da su buka i bijes Haradinaja produkt njegove ljutnje, dok je sa druge strane Vučić miran i hrabar.

Povodom izjave ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija da je Srbija odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu, a da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić "zamjenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića", Vulin je poručio da "ima i koljača u balkanskoj politici", ali da su oni u Vladi Prištine, prenose beogradski mediji.

"Ramuš Haradinaj je po sopstvenom priznanju ubijao Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni. Savetnik Haradinaja Sulejman Seljimi, pravosnažno je osuđen za zločine protiv civilnog stanovništva, a trenutno je na uslovnoj slobodi, takozvani ministar kosovskih bezbednosnih snaga Rustem Beriša pravosnažno je osuđen na 15 godina za ubistvo vojnika Vojske Јugoslavije", naveo je Vulin.

On je ukazao da je i šef pregovaračkog tima Prištine Fatmir Ljimaj optužen za zločine protiv čovječnosti na Kosmetu.

"Srbija nije izazvala ratove, a da jeste, ne bi izmišljali masakar u Račku kao opravdanje za bombardovanje Srbije", zaključio je Vulin.