latinica  ћирилица
09/02/2019 |  19:16 ⇒ 10/02/2019 | 09:37 | Autor: RTRS

Mazalica: Stanivukoviću draga saradnja sa mrziteljima Srpske

Poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću očigledno je mnogo draža saradnja sa mrziteljima Srpske i onima koji bi najradje da je ukinu, nego jedinstvo srpskih partija u Sarajevu, izjavio je danas poslanik SNSD-a Srđan Mazalica.
Srđan Mazalica i Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Srđan Mazalica i Draško StanivukovićFoto: RTRS

Reagujući na Stanvukovićevu izjavu kojom se izjasnio protiv predložene saradnji vodećih srpskih partija u zajedničkim institucijama BiH, Mazalica ističe da "se ništa drugo nije ni moglo očekivati od nekoga ko otvoreno šuruje sa dokazanim negatorima Srpske i još se hvali time". On ističe da je jako zanimljivo da su Stanivukovićevi politički saveznici "odreda neprijatelji Srpske" i da to nimalo nije čudno.

- Lično, neverovatno mi je da neko ko se predstavlja kao srpski političar za saradnika iz Srbije sebi odabere Aleksandru Јerkov iz Novog Sada poznatu po zalaganju za otcjepljenje Vojvodine od Srbije, koja je jedan od onih političara iz Srbije koji bi voljeli da Republika Srpska nikada nije ni osnovana. Upravo sa takvim ljudima Stanivuković se sastaje i prenosi im da se u njegovo ime žale evropskim institucijama na navodni režim u Banjaluci - rekao je Mazalica.

On je ukazao da je ovo samo "jedna kockica u nizu" i da se Stanivuković svojevremeno hvalio saradnjom i sa hrvatskim poslanikom Ivanom Pernarom, koji ne propušta priliku da kaže da je "Republika Srska genocidna i da je treba ukinuti".

Na Stanivukovićev susret sa Јerkov danas je oštro reagovao i poznati beogradski novinar i bivši urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović.

- Znaš li mišljenje ovo troje o Republici Srpskoj? Gore nego Majki Srebrenice - napisao je Dmitrović.