X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
10/02/2019 |  17:02 ⇒ 17:05 | Izvor: SRNA

Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ako bude želje, biti uspostavljen naredne sedmice, kao i da je došlo vrijeme za formiranje Savjeta ministara, jer bi sve drugo bilo rizik.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru poslije sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom ocijenio da nema nijednog razloga da formiranje vlasti na niovu BiH čeka i da to treba završiti u naredne dvije sedmice, te da evropski put i kandidatski status nema alternativu.

Na pitanje da li će Savez za bolju budućnost biti dio vlasti, Čović je odgovorio da ne odlučuje on ko će biti bošnjački predstavnici u vlasti.

"Srpska strana ima jasan kapacitet, hrvatska isto. Vjerujem da će i bošnjačka tražiti slično. Pokušavaju duže vremena, to su nazvali bošnjački blok. Vjerujem da je došlo vrijeme da formiramo Savjet ministara, jer sve drugo bi bilo rizik", rekao je Čović.

Čović je istakao odličnu saradnju HDZ-a i SNSD-a, te je pozvao i predstavnike trećeg naroda da s njima rade i grade.

"Imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. Naša saradnja se mora spustiti sa centrala stranke do najnižih nivoa", istakao je Čović.

On smatra da puno više treba raditi na zajedničkim projektima i životnim stvarima.

"Uz veoma korektan i transparentan pristup razmijenili smo mišljenja i zaključili da treba snažiti partnerstvo", rekao je je Čović.

Povezane vijesti:

Dodik i Čović pozvali bošnjačke predstavnike da se formira vlast

Dodik: Vjerujem da će BiH ove godine dobiti kandidatski status