latinica  ћирилица
11/02/2019 |  08:38 ⇒ 11:59 | Autor: SRNA

Udari vjetra povremeno u Banjaluci, Kneževu, Prijedoru i Trebinju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća uglavnom po suvim kolovozima, ali se vozači upozoravaju na povremeno jače udare vjetra na području Banjaluke, Kneževa, Prijedora i Trebinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Vjetar - Foto: TANЈUG
VjetarFoto: TANЈUG

U Federaciji BiH jači udari vjetra povremeno će biti na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Viteza, Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Kolovozi su mokri i klizavi na području Mrkonjić Grada, Gacka i Istočnog Sarajeva, gdje je počela da pada slabija kiša.

Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putnim pravcima Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča i Višegrad- Ustiprača-Rogatica.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, na dionicama Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu M-16 na dionici Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja", režim saobraćaja je izmijenjen do 30. aprila.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Završena je izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača, zbog sanacije klizišta, od ponoći do 7 časova i od 16 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3. Ova zabrana ne odnosi se na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na regionalnom putu Teslić 2-granica Republika Srpska/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa premašuje pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH u toku je rekonstrukcija mosta na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen.
Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila nosivosti veće od 7,5 tona alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, ne mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.