latinica  ћирилица
12/02/2019 |  09:28 ⇒ 13:41 | Autor: SRNA

Potraga za Gačićem intenzivirana, nagrada od 50.000 maraka za informaciju

Potraga za odbjeglim ubicom Edinom Gačićem jutros je intenzivirana, rekao je policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

On je istakao da se najviše policajaca nalazi na području Hadžića.

- Više od hiljadu pripadnika MUP-a jutros je na terenu. Najviše se traga na području Hadžića, a policijska akcija usmjerena je i prema Kiseljaku i Konjicu, jer je na tim područjima bilo najviše dojava - rekao je Halilović za Dnevni avaz.

On je apelovao da se građani, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju gdje Gačić boravi, jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, juče je u pomoć stiglo i 130 policajaca iz drugih kantona. U potragu su uključeni i pripadnici Federalne uprave policije, Agencije za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Gačić je u bijegu od prošlog ponedjeljka, 4. februara, kada je u mjestu Podorašac, kod Konjica, ubio Sauda Sultanića, a sumnjiči se i da je u subotu, 9. februara, u Suhodolu, kod Tarčina, ubio i policajca FUP-a Mahira Begića.

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 maraka za informaciju koja bi mogla dovesti do hapšenja višestrukog ubice Edina Gačića, za kojim je raspisana potjernica.

Uprava policije zadužena je da uz konsultacije sa ministarstvima pravde, unutrašnjih poslova i finansija propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije lica koje da informaciju, te načinu i rokovima isplate nagrade.

Ova nagrada odnosi se isključivo na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu bezbjednost i potragu, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.