latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:09 ⇒ 11:52 | Autor: SRNA

Ukinuta zabrana Mandiću i Kneževiću

Viši sud u Podgorici ukinuo je mjere zabrana napuštanja boravišta liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

- Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ukinuto je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim su prema optuženima A.M. i M.K. bile izrečene mjere zabrana napuštanja boravišta, odnosno teritorije glavnog grada Podgorice. Protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena - saopšteno je iz Višeg suda.

Mandiću i Kneževiću je nakon posjete Beogradu i susreta s predsjednikom Rusije Vladimirom Putiniom, po povratku u Podgoricu, sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša zabranila napuštanje teritorije boravišta, Podgorice.

Ona je tu mjeru donijela prošle sedmice, a u rješenju je pisalo da ukoliko optuženi prekrše mjeru može da im se odredi pritvor i da će mjera nadzora trajati dok za to bude postojala potreba.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević uputio je molbu Višem sudu da mu dozvoli napuštanje glavnog grada kako bi mogao da obavlja poslaničku funkciju i prisustvuje prvoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine Crne Gore koja se po poslovniku održava na Cetinju.

On je optužio sudiju Suzanu Mugošu da se brutalno stavila na stranu vladajuće političke partije, koja u političkoj organizaciji koju on predstavlja vidi glavnog protivnika.

Zabrana Mandiću i Kneževiću je i prije ove izrečena tokom suđenja u sudskom procesu "državni udar", kada su im oduzeti pasoši da ne mogu putovati van Crne Gore, pa su vraćeni s podgoričkog aerodrom 4. avgusta prošle godine kada su bili krenulu u Srbiju na obilježavanje progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja".