latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:31 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Dom zdravlja u Novom Gradu uz specijalizaciju ljekara otvara i nove ambulante

U Domu zdravlja u Novom Gradu registrovano je 13 timova porodične medicine. Prema zvaničnim podacima, u ovoj zdravstvenoj ustanovi registrovano je 21.035 osiguranika. Uz specijalizaciju ljekara otvaraju i nove ambulante.

Rad ambulanti porodične medicine organizovan je u Domu zdravlja, a djeluju i četiri ambulante u većim mjesnim zajednicama. Građani su uglavnom zadovoljni uslugama.

Rukovodstvo Doma zdravlja ističe da posebnu pažnju posvećuju specijalizaciji ljekara kako bi kvalitet zdravstvenih usluga bio na višem nivou.

- Postoji kontinuitet u obrazovanju našeg kadra. Ove godine smo uputili dva ljekara iz porodične medicine na specijalizaciju. Već je jedan ljekar na specijalizaciji iz radiologije, drugi iz stomatologije - kaže Zoran Rađenović, dirketor ЈU Dom zdravlja Novi Grad.

Od početka ove godine u Domu zdravlja u Novom Gradu djeluje i ginekološka ambulanta. Rezultat je to dogovora resornog ministarstva i lokalne zajednice.

- Od usluga koje ovdje pružamo u početku su to klasični ginekološki pregledi, papa nalazi i imamo ultrazvučni aparat. Možemo da pružamo usluge na nivou primarne zdravstvene zaštite. U kasnijem periodu proširićemo usluge - rekao je Duško Ćurguz, specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja Novi Grad.

Na osnovu ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja, u Domu zdarvlja u Novom Gradu, iz bolnice iz Prijedora obezbijedili su i dolazak specijalista koji su neophodni.