latinica  ћирилица
12/02/2019 |  13:32 ⇒ 18:14 | Autor: SRNA

Kovač: Izrael tržište od strateškog značaja

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač izjavila je da je Srpska među prvima u regionu prepoznala Izrael kao tržište od strateškog značaja i da je, zbog toga, uvrstila Međunarodni sajam turizma u Tel Avivu u kalendar sajamskih nastupa.

- Ako se po jutru dan poznaje, možemo reći da su ispunjena očekivanja, jer je štand Republike Srpske i ove godine izuzetno posjećen. Nadamo se da ćemo ostvariti kontakte sa što većim brojem tur-operatora iz Izraela, ali i drugih zemalja koji iskažu želju za saradnjom - rekla je za Srnu Kovačeva, koja je na sajmu u Tel Avivu posjetila štand Republike Srpske.

Ona je dodala da se može očekivati da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, budući da je Srpska naišla na izuzetan prijem u Izraelu.

Kovačeva je navela da se turistička ponuda Republike Srpske već šestu godinu zaredom predstavlja na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu - najvećem sajmu turizma u istočnom Mediteranu.

- Posebno je značajna činjenica da Republika Srpska samostalno učestvuje na ovoj sajamskoj manifestaciji štandom na kojem su predstavljene naše najznačajnije turističke destinacije. Ove godine je predstavljena kompletna ponuda izraelskom tržištu i tur-operatorima iz cijelog svijeta - navela je Kovačeva.

Ona je posebno izdvojila ponudu banjskog i vjerskog turizma, kao i aktivnog odmora u koje spadaju nacionalni parkovi i planine, avanturistički turizam, te ponudu gradova poput Banjaluke, Trebinja, kao i druge prostore.

I ove godine, kao i do sada, naglasila je Kovačeva, predstavljanje Republike Srpske na sajmu u Tel Avivu realizuje se u saradnji Ministarstva trgovine i turizma Srpske s Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu i Turističkom organizacijom Srpske.

- Ministarstvo finansijski podržava učešće na sajmovima na kojima se postiže što bolja reprezentativnost i vidljivost Srpske na svjetskoj turističkoj mapi, a sajam u Tel Avivu je upravo takav događaj - istakla je Kovačeva.

Međunarodni sajam turizma u Tel Avivu traje do sutra. Na ovoj manifestaciji svake godine učestvuje oko 1.700 izlagača iz više od 60 zemalja.

Povezane vijesti:

Klokić: Očekujemo veći broj turista iz Izraela