latinica  ћирилица
12/02/2019 |  15:40 ⇒ 16:33 | Autor: B92

I Real u igri, "kraljevi" za Јovića nude 45 miliona evra

Poslije interesovanja Barselone, u trku za napadača Ajntrahta Luku Јovića uključio se i ljuti rival Katalonaca, Real Madrid.
Luka Јović - Foto: RTRS
Luka ЈovićFoto: RTRS

Dva dana pošto je obljavljeno da skauti prvaka Španije pomno prate igre reprezentativca Srbije, stigla je vijest da je i Real u igri i da je čak u prednosti u odnosu na klub sa stadiona "Kamp Nou".

Јović, koji je trenutno lider na listi strijelaca u prvenstvu Njemačke sa 14 golova, ozbiljno je privukao pažnju kraljevskog kluba koji je spreman da pošalje ponudu u visini od 45 miliona evra.

Otkako je na Vald stadion stigao iz redova Benfike na pozajmicu, Јović je pravi hit u Bundesligi. On čini udarnu pesnicu napadačkog trija sa Antom Rebićem i Sebastijanom Halerom, koji su s njim zajedno postigli 70 odsto svih golova ekipe u ovoj sezoni.

Inače Јović je i dalje ugovorom vezan za Benfiku, ali kada je pravljen dogovor o pozajmici, Nijemci su unijeli klauzulu po kojoj imaju pravo otkupa ugovora za samo sedam miliona evra.

Nema sumnje da je to bio fantastičan potez sportskog direktora Fredija Bobića, jer će u slučaju da otkupe ugovor Јovića, što se može očekivati, poslije toga moći višestruko da zarade.

Јovićeva tržišna vrijednost se samo u posljednja četiri mjeseca uvećala dvostruko. Prema sajtu "Transfermarkt", ona je u oktobru bila 20 miliona, a sada je minimalno 40 miliona.

Osim što je pružao odlične partije u Bundesligi, Јović je blistao i u Ligi Evrope. Klub iz Frankfurta je u grupnoj fazi zabilježio svih šest pobjeda, a Јović je postigao pet golova.

Prosjek postizanja golova
(Bundesliga)

Pako Alkaser (Borusija D.) na svaka 54 minuta
Luka Јović (Ajntraht) 94
Marko Rojs (Borusija D.) 128
Robert Levandovski (Bajern) 138
Timo Verner (Lajpcig)150
Sebastijan Haler (Ajntraht F.) 157