latinica  ћирилица
12/02/2019 |  16:23 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

Ubijen Edin Gačić (FOTO)

Višestruki ubica za kojim se danima tragalo Edin Gačić ubijen je danas.

Gačić je ubijen u obračunu sa policijom kod Hadžića.

Policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović, u vanrednom obraćanju nakon likvidacije Gačića, rekao je da je akcija počela rano jutros na području Hadžića i da su u njoj učestvovali pripadnici Federalne uprave policije, specijalne jedinice policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pregledi i pretresi vršeni su na području između Hadžića i Kiseljaka, a u poslijepodnevnim časovima pronađen je ključni trag koji je na kraju doveo do ubice.

Mjesto Košćan na području Hadžića (Foto: H. M./Klix.ba)

Halilović je istakao da Gačić nije želio da se preda, uprkos pozivima policije.

- Došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije i Gačića i on je onda ubijen. U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a KS i on je van životne opasnosti - naveo je on.

Halilović je istakao da je pripremljen plan kako ne bi došlo do curenja informacija.

- Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije - rekao je Halilović, prenosi Kliks.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izrazio je zadovoljstvo uspješno okončanom policijskom potragom za višestrukim ubicom, koji više ne predstavlja prijetnju za građane.

Edin Gačić (foto:insajder.in)

Gačić je bio u bijegu od prošlog ponedjeljka, 4. februara, kada je u mjestu Podorašac, kod Konjica, ubio Sauda Sultanića, a sumnjiči se i da je u subotu, 9. februara, u Suhodolu, kod Tarčina, ubio i policajca FUP-a Mahira Begića.

Gačić je prije ovih počinio još dva ubistva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.