latinica  ћирилица
12/02/2019 |  18:11 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Srpska na sajmu turizma u Izraelu

Republika Srpska se i ove godine predstavlja na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu. Na najvećem sajmu turizma u istočnom Mediteranu, koji će biti zatvoren sutra , Srpska se predstavlja sa fokusom na banjski i vjerski turizam i ponudama za aktivan odmor.

Međunarodni sajam turizma u Tel Avivu na posebnom je mjestu u kalendaru sajamskih nastupa. I ove godine Republika Srpska svoju ponudu predstavlja samostalno. Izraelskom tržištu i turoperaterima iz cijelog svijeta predstavljena je kompletna ponuda.

- Predstavljamo kompletnu turističku ponudu Republike Srpske, a sa Izraelom imamo veoma dobru saradnju i sarađujemo sa njihovim turističkim agencijama i sve veći broj Izraelaca posjećuje Republiku Srpsku. To nam i jeste cilj, da ovakvom saradnjom podignemo Republiku Srpsku na ljestvici uspješnih turističkih zemalja - rekla je Dragica Kovač, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske.

Uz ministarku trgovine i turizma, štand Srpske u Tel Avivu posjetili su i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, i ministar energetike i rudarstva. Od ovogodišnjeg učešća očekuju što veći broj izraelskih turoperatera i turista u Srpskoj.

- Ove godine pored Turističke organizacije Republike Srpske, tu su predstavnici i Turističke organizacije Trebinje i nadam se da će to sve doprinijeti povećanju broja turista iz Izraela - istakao je Zlatan Klokić ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

I ove godine učešće Srpske na sajmu realizuje se u saradnji Ministarstva trgovine i turizma, Predstavništva Srpske u Izraelu i Turističke organizacije Republike Srpske. Ova manifestacija svake godine okupi oko 1.700 izlagača iz 60 zemalja svijeta.