latinica  ћирилица
12/02/2019 |  18:20 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Bosansko Grahovo uoči prijevremenih lokalnih izbora

Prijevremeni izbori za načelnika opštine 17. februara biće održani i u Bosanskom Grahovu. Pravo glasa ima 2.940 građana, koji će birati između dva kandidata.

Uroš Makić, kandidat je SNSD-a za načelnika opštine Bosansko Grahovo na prijevremenim izborima. Planove i ciljeve, za razvoj opštine ima, ulaganje u infrastrukturu, jedan je od njih. Kako kaže, ima i političku podršku, koja je bitna za uspiješan rad i napredak svake opštine.

- Pogotovo ova koalicija koja će biti na kantonu u BiH-a, nama daje apsolutno za pravo da se nadamo da ćemo preko svojih predstavnika u vlasti i kantona i federacija, pa i bh-a, obezbjediti puno više sredstava za infrastrukturu i ono što je ostalo neriješeno u Bosanskom Grahovu - tvrdi Uroš Makić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bosansko Grahovo.

Milorad Gligić je nezavisni kandidat na prijevremenim izborima. Poboljšanje uslova života građana, njihovo zapošljavanje u javnim preduzećima i ostanak na prostoru Bosanskog Grahova, neki su od njegovih ciljeva.

- Moram istaći da ću nastaviti sa trendom privlačenja investitora, jer Grahovo raspolaže sa ogromnim prirodnim resursima. Јedan od važnih prioriteta na koje moram uticati jeste i poboljšanje zdravstvene zaštite - riječi su Milorada Gligića, nezavisnog kandidata za načelnika opštine Bosansko Grahovo na prijevremenim izborima.

Građani Bosanskog Grahova, na predstojećim prijevremenim izborima moći će se izjasniti na šest redovnih biračkih mjesta, putem pošte, biće aktivan i jedan mobilni tim, te biračko mjesto predviđeno za ona lica koja glasaju u odsutvu.

- Sad to pravo neće moći ostavriti tamo gdje su do sad ostvarivali u opštinama gdje žive, već će da bi ostvarili to svoje glasačko pravo morati doći u Bosansko Grahovo i glasati na biračkom mjestu koje se nalazi u OŠ "Bosansko Grahovo" - napominje Dragiša Kovačević, predsjednik opštinske izborne komisije u Bosanskom Grahovu.

Pravo glasa na predstojećim prijevremenim izborima u Bosanskom Grahovu ima 2. 940 lica.

A ko će biti novi načelnik Bosanskog Grahova, odlučiće građani 17. februara.