latinica  ћирилица
13/02/2019 |  09:31 | Autor: vecernjenovosti

Spektakl u Amsterdamu i 17 titula prvaka Evrope

Toliko puta su zajedno Kup ili Ligu šampiona osvajali Ajaks (4) i Real (13), koji se sastaju u jednom od derbija osmine finala. A među glavnim zvijezdama duela u Amsterdamu mogao bi da bude srpski fudbaler Dušan Tadić.
Dušan Tadić - Foto: AP
Dušan TadićFoto: AP

Srpski reprezentativac postigao je pet golova na šest mečeva Grupe E, tokom kojih je do očaja dovodio defanzivce Bajerna, Benfike i AEK. Sada je pred velikim izazovom da i odbrani prvaka Evrope u protekle tri sezone pokaže da ima magiju u nogama.

- Dobro je poznato da je Real favorit u svakoj utakmici, bilo ko da je protivnik. Izuzetak je samo kada je sa druge strane Barselona na domaćem terenu, i tada su šanse 50-50 - istakao je Tadić za holandski "Telegraf" pred susret sa "kraljevima".

Ono što brine navijače "kopljanika" je činjenica da su izgubili u dva od protekla tri kola domaćeg šampionata, od Fejenorda (2:6) i Heraklesa (0:1).

- Znam samo da ako budemo tako igrali, da će nas Real kazniti. Mnogi govore da nam je u forma u padu, ali ne smijemo da se obaziremo na takve komentare. Uvjeren sam da možemo da pobijedimo svaku ekipu, da imamo takav kvalitet. Verujem da možemo do dobrog rezultata, jer smo vrijednost već pokazali u utakmicama sa Bajernom i Benfikom.

Tadića, koga očekuju bitke sa Serhijom Ramosom, Kazemirom, Rafaelom Varanom, Lukom Modrićem i ostalim asovima Madriđana, pitali su holandski mediji o mogućnosti da kao protiv Bavaraca bude najistureniji igrač, što mu je odgovaralo.

- Biću svuda gde trener procjeni da sam potreban - kratko je rekao srpski fudbaler.

A da Tadićevi i udarci ostalih igrača Ajaksa ne uđu u mrežu, brinuće se Tibo Kurtoa, golman Španaca, koji respektuje domaćina.

- Imaju dobar tim, miks mladosti i iskustva - kaže Kurtoa.

NA "VEMBLIЈU BEZ TRI ZVIЈEZDE

Totenhem i Borusija Dortmund biće bez najvećih zvijezda u prvom meču osmine finala večeras na "Vembliju". Za domaće zbog povreda neće nastupiti golgeter Hari Kejn i kreativni vezista Dele Ali, dok će iz istih razloga "milioneri" biti bez ofanzivca Marka Rojsa.

Ove dvije ekipe su se do sada četiri puta sastajale i skor je izjednačen - 2 0 2.