latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:08 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Višković i Lukač otvorili novi objekat Policijske stanice u Doboju (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su u Doboju novi objekat, u koji će biti smještena Policijska stanica Doboj jedan i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja, za čiju gradnju je uložen 1,5 miliona KM.

Višković je rekao da je Vlada postavila kao prioritet u svom radu Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske jer je bezbjednost građana Srpske neupitna.

- Bezbjednost građana Srpske je na najvišem nivou. Zadovoljan sam takvim stanjem - rekao je Višković.

Otvaranje nove zgrade Policijske stanice Doboj (Foto: RTRS)

On je istakao da će Vlada i u budućem periodu podržavati rad MUP-a.

- Svjesni smo šta znači MUP Srpske za Republiku Srpsku i bezbjednost svih njenih građana. Nažalost, imamo i pojavu terorizma i najezdu migranata. Prema tome, naši kapaciteti MUP-a moraju odgovoriti svim tim zaahtjevima i zato će Vlada i u narednom periodu sve te stvari prepoznavati i podržati ono što Ministarstvo bude kreiralo kao svoje prioritete - izjavio je Višković.

Podsjetio je da su do sada uložena značajna sredstva u MUP da bi bio brojčano ojačan i da je donesen poseban zakon u MUP-u koji omogućava penzionisanje službenika sa 40 godina radnog staža, bez obzira na starosnu dob.

 

Otvaranje nove zgrade Policijske stanice Doboj (Foto: RTRS)

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je da je novi objekat izgrađen donacijom Svjetske banke u iznosu od 1.800.000 KM i da će u njemu biti smješteni Policijska stanica Doboj jedan i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja, a da će 150 službenika imati kvalitetne uslove za rad.

On je podsjetio da su u ovom gradu pojedini policijski objekti uništeni nakon katastrofalnih poplava 2014. godine.

Lukač je pohvalio izvođača na kvalitetno odrađenom poslu.

Otvaranje nove zgrade Policijske stanice Doboj (Foto: RTRS)

Zamjenik gradonačelnika Doboj Boris Јerinić rekao je da je Gradska uprava u projektu učestvovala sa više od 150.000 KM.

Povezane vijesti:

Višković u Doboju: Vlada će podržati niz projekata