latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:44 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Prijedor: Da li je na pomolu nova skupštinska većina?

Prijedlog gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da se zbog neusaglašenog dnevnog reda bude odgođena današnja sjednica Skupštine grada Prijedora nije dobio većinu.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

Za prijedlog gradonačelnika glasalo je 12 odbornika, jedan je bio uzdržan, a 18 ih je bilo protiv. Kuriozitet je da za Đakovićev prijedlog nisu glasali ni svi odbornici DNS-a, nego njih osam od ukupno deset. Protiv su bili Predrag Starčević i Duško Miletić.

Što se tiče odbornika iz drugih stranaka, prijedlog prvog čovjeka Prijedora prihvatili su i tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP BiH, koji je i predsjednik Skupštine grada.

Đakovićev prijedlog nisu podržali odbornici SNSD-a /osam/, SDS-a /pet/, PDP /dva/, DF-a /jedan/ i odbornik koji je u Skupštinu grada ušao sa liste SP-a Ranko Kolar, a koji je danas obavijestio lokalni parlament da ubuduće djeluje kao samostalni odbornik, nakon što je razriješen dužnosti predsjednika Gradskog odbora SP-a Prijedor.

Od danas i Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora ima novog šefa. U pitanju je odbornik Јovana Panić koja je na tom mjestu zamijenila dosadašnjeg šefa ovog kluba Radenka Stijepića.

Za njeno imenovanje bila su četiri od pet odbornika SDS-a, a protiv je bio Stijepić. Protiv je bio i doskorašnji predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin, ali Skupština grada Prijedora nije uvažila njegov dopis, nego odluku većine u samom klubu.

Na sjednici Skupštine grada Prijedora koja je počela u 10.00 časova u toku je peta pauza i još nije usvojen dnevni red.