latinica  ћирилица
13/02/2019 |  15:21 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Kovač: Izuzetno značajna promocija turističkih potencijala

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač istakla je danas da je izuzetno značajno što je Srpska i ove godine predstavila turističke potencijale na Međunarodnom sajmu turizma - "IMTM 2019" u Tel Avivu.
Dragica Kovač - Foto: RTRS
Dragica KovačFoto: RTRS

Kovačeva je izrazila zadovoljstvo što su ispunjena očekivanja jer je štand Republike Srpske i ove godine bio veoma posjećen, a uspostavljeni su i kontakti sa velikim brojem turoperatora i predstavnika turističke industrije iz Izraela i drugih zemalja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Ona je navela da je na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja bila posvećena ponudi banjskih centara u Republici Srpskoj.

- Izraelsko tržište je zahtjevno, stoga je i ponuda koja je predstavljena prilagođena specifičnim ciljnim grupama. S obzirom na to da se pokazalo da naši banjski centri imaju izuzetne uslove u pogledu konkurentnosti cijena i sadržaja koji se nude turistima u zemljama regiona, cilj nam je bio dodatno animiranje turista sa tržišta kakvo je izraelsko - rekla je Kovačeva.

Ona je napomenula da će u narednom periodu više pažnje biti posvećeno promociji ponude zdravstvenog turizma Republike Srpske, koja, osim ponude banjskog turizma, uključuje i ponudu zdravstvenih i velnes usluga.

Prema njenim riječima, banje "Vrućica" i "Slatina" prednjače sa ponudom usluga i sigurno je da mogu ispuniti uslove i najzahtjevnijih gostiju.

- Želimo pokazati kakvim potencijalima raspolaže Srpska i reći svima da su dobrodošli u Republiku Srpsku - kaže Kovačeva.

Kovačeva je podsjetila da je Republika Srpska među prvim zemljama u regionu prepoznala Izrael kao tržište od strateškog značaja, navodi se u saopštenju.