latinica  ћирилица
13/02/2019 |  16:19 ⇒ 17:43 | Autor: SRNA

Srebrenica: Smijenjen načelnik Odjeljenja za finansije

Skupština opštine Srebrenica danas je na inicijativu SNSD-a smijenila načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije Davora Maksimovića i za vršioca dužnosti načelnika tog odjeljenja imenovali Јelenu Savić iz SNSD-a.

Zbog odlaska na drugu dužnost razriješen je direktor Radio Srebrenice Faruk Đozić, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Rusmir Halilović.

Za vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju Srebrenice koja je u osnivanju imenovan je Dragan Јanjić.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je Srni da su ove promjene urađene na osnovu dogovora sa načelnikom opštine i u skladu sa izbornim rezultatima, te dogovorom o raspodjeli funkcija nakon lokalnih izbora.

Na današnjoj sjednici usvojen je i izvještaj o radu Skupštine opštine za prošlu godinu.

Doneseno je više skupštinskih odluka među kojima su o raspisivanju javnog poziva za dodjelu nagrada i priznanja povodom Dana opštine, 11. marta, zatim o razrješenju predsjednika i dva člana Opštinske izborne komisije, te raspisivanju konkursa za izbor novih članova te komisije i za imenovanje komisije za sprovođenje tog konkursa.

Nakon duže rasprave Skupština je zadužila načelnika opštine Mladena Grujičića da pokrene proceduru regulisanja imovinsko-pravnih odnosa i pribavljanja saglasnosti za davanje u zalog zemljišta i objekta u Skelanima tamošnjoj firmi "MAG-MAL".

Odbornici su danas donijeli i odluke o definisanju uslova držanja pasa i drugih kućnih ljubimaca, zatim o uređenju prostora i gradskog građevinskog zemljišta, te o kadrovskoj popuni skupštinskih komisija i radnih tijela.

Nakon toga rad sjednice je prekinut i biće nastavljen do kraja ovog mjeseca, a na dnevnom redu je ostalo razmatranje izvještaja o radu lokalnih ustanova i firmi čiji je osnivač Skupština opštine Srebrenica.