latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:56 ⇒ 11:38 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva i Dodik čestitali Dan državnosti Srbije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitali su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nosiocima najviših državnih funkcija i svim građanima Sretenje - Dan državnosti Srbije, istučići da Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, te poručila da je duboko uvjerena da će Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku stabilnost, posvećena regionalnoj saradnji i evropskim integracijama.

- Čast i zadovoljstvo mi je da povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje - navodi se u Cvijanovićevoj čestitki upućenoj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima.

Cvijanovićeva je izrazila očekivanje da će se, kako je naglasila, dosadašnji bliski odnosi i bratska saradnja između Republike Srpske i Srbije, za koje se sa ponosom može reći da nikada nisu bili na višem nivou, dodatno osnažiti i još više produbiti na dobrobit našeg naroda i svih građana sa obje strane Drine.

U Srbiji će sutra biti proslavljen Dan državnosti u znak sjećanja na Sretenje 1804. godine kada je u Prvom srpskom ustanku počelo oslobađanje od Turaka, te na isti datum iz 1835. godine kada je donesen prvi moderni ustav Srbije - Sretenjski ustav.

Srpski član Predsjedništva Miliorad Dodik povodom Dana državnosti Srbije, rekao je da mu je čast i zadovoljstvo da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije uputi najiskrenije čestitke.

- Republika Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze, zajedničku prošlost i tekovine koje baštinimo kao simbol naše bliske povezanosti i jedinstva - poručio je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj, BiH, kao i region.

On je istakao da činjenica da Srbija, ali i Republika Srpska, istoga dana obilježavaju i godišnjicu Prvog srpskog ustanka, govori o početku zajedničke borbe za slobodu i samostalnost srpskog naroda na ovim prostorima.

Dodik je poručio da svim građanima Srbije želi uspjeh u izgradnji savremenog društva koje će biti pokretač razvoja cijelog regiona.

Povezane vijesti:

Čubrilović čestitao Vučiću Dan državnosti