latinica  ћирилица
14/02/2019 |  11:51 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Vinari iz Republike Srpske na beogradskom sajmu vina "BeoWine"

Vinari i vinogradari iz Republike Srpske učestvovaće i ove godine na sajmu vina "Beovajn" /BeoWine/, koji se održava od 21. do 24. februara u Beogradu, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Na reprezentativnom štandu sa 63 metra kvadratna izložbenog prostora u hali tri Beogradskog sajma, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji predstaviće se 10 vinara i vinogradara iz Srpske.

To su Podrum "Vukoje", Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić", Vinarija "Јungić", Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Vinski podrum "Aćimović", Vinski podrum "Sekulović", Vinarija "Runjevac", Vinarija "Đelmo" i Vinarija "Berak".

Promocije i degustacije vina počeće već prvog sajamskog dana i trajaće sve do proglašenja pobjednika u oštroj konkurenciji kvalitetnih vina ovog regiona, posljednjeg dana Sajma.

Osim vinara iz regiona, učestvovaće i svjetski poznati proizvođači vina, te će tako ova smotra, pored takmičenja u kvalitetu vina, biti i dobra prilika za promociju vinskog turizma, koji je u svijetu, ali i u regionu, sve popularniji, navodi se u saopštenju.

Deseti sajam "BeoWine", održava se istovremeno sa 41. Međunarodnim sajmom turizma u Beogradu, a sajamska publika će, osim dobrih vina iz Republike Srpske i cijelog regiona, biti u prilici da se upozna i o kompletnoj opremi za vinogradarstvo i vinarstvo.