latinica  ћирилица
14/02/2019 |  12:25 | Autor: SRNA

Višković: Srpska slobodna zahvaljujući borcima

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je Srpska danas slobodna i stabilna zahvaljujući nemjerljivom doprinosu srpskih boraca, čija žrtva obavezuje da Republika bude čuvana i jačana, a njihovim porodicama, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima da bude pružana podrška i pomoć.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je rekao da će Vlada Srpske, u saradnji sa organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, nastaviti da predano radi na zaštiti prava i unapređenju položaja svih boračkih kategorija jer su njihova hrabrost i patriotizam najzaslužniji za to što današnje generacije žive u miru i slobodi.

- Na dan kada se sa ponosom sjećamo početka borbe srpskog naroda za slobodu u Prvom srpskom ustanku, danas odajemo počast našim herojima koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu za Srpsku i svoj narod dali ono najvrijednije, svoje živote - istakao je Višković u čestitki koju je uputio predsjedniku Boračke organizacije Milomiru Savčiću, borcima i nekadašnjim pripadnicima Vojske Srpske povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Prvog srpskog ustanka.

Višković je u čestitki poželio da Dan boraca obilježe u dobrom zdravlju i da se sa najdubljim poštovanjem i dostojanstvom zajednički sjete svih onih koji su položili živote za Republiku Srpsku.

- Izražavam nadu da će godine koje dolaze obilježiti prosperitet i jedinstvo svih građana u Srpskoj - navodi se u čestitki koju je premijer Srpske uputio u ime Vlade i u svoje ime.