latinica  ћирилица
14/02/2019 |  15:47 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Ribnik: Stipendije za 75 studenata

U opštini Ribnik ugovore o stipendiranju potpisalo je 75 studenata. Ovo je jedna od malobrojnih opština u kojoj pravo na stipendiju, od 100 KM, imaju svi redovni studenti bez obzira na godinu studija i na kojem su fakultetu.

Iako je prva godina Eloktrotehničkog fakulteta, Јelena Mačkić, kao i svi studenti u Ribniku, ostvarila je pravo na stipendiju.

- Tek smo počeli da studiramo, a već imamo podršku naše opštine koja se brine zaista da nam obezbijedi te stipendije - priča Јelena Mačkić, student Elektrotehnike, a njen kolega iz šklskih klupa, Dragan Grabež, student Bezbjedonosne nauke poručuje:

- Naši roditelji ne mogu da nam obezbijede baš sve, pa nam ova stipendija znači mnogo.

Zamjenik načelnika opštine Ribnik, Nebojša Karać, kaže da pravo na stipendije imaju redovni studenti javnih i privatnih fakulteta.

- Finansiramo i izradu diplomskih radova, ali pokušavamo da obezbijedimo da što više njih kada završe fakultet vrati u našu opštinu da im omogućimo da odrade pripravnički staž, a onda i da gledamo da im nađemo zaposlenje - pojasnio je Karać.

Tokom posljednje decenije realizovani su brojni projekti, a cilj je kažu u ovoj opštini, u narednom periodu realizovati projekte u oblasti pronatalitetne politike.