latinica  ћирилица
14/02/2019 |  20:28 ⇒ 20:31 | Autor: SRNA

Dodik: Ćurićeva pobjeda za dobrobit Trebinja

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će pobjedom Mirka Ćurića za gradonačelnika Trebinja biti nastavljena realizacija zajedničkih projekata koji će grad učiniti boljim za sve njegove stanovnike.
Trebinje: Predizborni skup SNSD-a - Foto: SRNA
Trebinje: Predizborni skup SNSD-aFoto: SRNA

Dodik, koji se na centralnoj konvenciji SNSD-a obratio putem video-linka, istakao je da je Ćurićeva pobjeda neophodna kako bi dojučerašnji gradonačelnik, a sadašnji direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, Vlada Srpske i ostale institucije nastavile da rade za dobrobit Trebinja.

- Naši planovi za Trebinje su veliki. Dajte podršku Mirku, a SNSD, Luka Petrović, Vlada i ja učinićemo da budete ponosni na izbor i na naše godine koje ćemo ostaviti kroz ovaj mandat - naveo je Dodik.

On je istakao da je Luka Petrović realizovao mnoge programe i projekte koji su Trebinju dali jedan sasvim novi imidž, koji će Ćurić nastaviti da gradi.

- Ljubav koju vi imate za vaš grad je veoma impozantna. Ono što možemo da naučimo od vas u Trebinju jeste upravo ta vaša ljubav i vjera u vaš grad, zbog čega je Trebinje već postalo regionalni centar - poručio je Dodik.

Kandidat za gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da Trebinje može da napreduje samo uz politiku jedinstva i timski rad koji su bili izraženi u proteklom dvogodišnjem periodu.

Ćurić je podsjetio da je u protekle dvije godine u Trebinju neprekidno i neumorno rađeno, napravljene su strategije i planovi, a dobijena je i podrška od Banjaluke i Beograda.

- Nećemo stati, idemo dalje snažno i složno! Zato vjerujem da nema dileme da li će Trebinje da nastavi putem napretka i razvoja koji smo počeli zajedno. Svakodnevno radimo na realizaciji započetih i pokretanju novih projekata - poručio je Ćurić, istakavši brojne projekte i socijalne programe koji su do sada pokrenuti.

On je naglasio da je glavni cilj da svi u Trebinju imaju posao i da ovaj grad bude jedno od najpoželjnijih mjesta za život na zapadnom Balkanu.

- Zato nam je potrebna politika kontinuiteta i jedinstva - naglasio je Ćurić.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da je izborna kampanja SNSD-a prošla u radnoj i timskoj atmosferi i da su isticane samo stvari koje je ova stranka sa svojim koalicionim partnerima pokrenula od 2016. godine.

Petrović je istakao da su u protekle dvije godine pokrenuti značajni socijalni i kapitalni projekti, na koje se već sada ugledaju mnoge opštine i gradovi u Republici Srpskoj, ali i u regionu.

- Mi smo prva vlast koja rješava probleme običnog čovjeka, a ne pojedinaca i grupe ljudi. Spremni smo, složni i vrijedni, stoga, nam i dalje treba vaša podrška - rekao je Petrović.

On je istakao da očekuje najveću pobjedu SNSD-a do sada u Trebinju, što će njegovom nasljedniku Mirku Ćuriću omogućiti da završi sve projekte iz paltforme iz 2016. godine.

- Narod Trebinja stoji iza nas i iza budućeg gradonačelnika Mirka Ćurića. To je naša najveća snaga - poručio je Petrović.

Ćurićevu kandidaturu podržalo je devet političkih partija - SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUP Republike Srpske, SRS "dr Vojislav Šešelj", Pokret za Trebinje, NDP i DEMOS.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani u nedjelju, 17. februara.