latinica  ћирилица
15/02/2019 |  21:28 ⇒ 21:42 | Autor: B92

Kup Radivoja Koraća: Zvezda spriječila senzaciju i poslije drame pobijedila Dinamik!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su poslije velike drame savladali Dinamik – 75:70.
KK Crvena Zvezda-KK Dinamik (Foto:@kkcrvenazvezda) - Foto: Twitter
KK Crvena Zvezda-KK Dinamik (Foto:@kkcrvenazvezda)Foto: Twitter

Umalo je viđena velika senzacija u Nišu. Crveno-bijeli bili su veliki favoriti na ovom susretu, ali su potcjenili protivnika koji vodio 38 minuta ovog meča.

Ipak, Dinamik je popustio u završnici meča, izabranici Milana Tomića to su i iskoristili i na kraju su uspjeli da savladaju Dorćolce.

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Mega Bemaksa (21), dok se u drugom meču za finale sastaju Partizan i FMP (17).

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, a po 13 su postigli Simanić, Dobrić i Davidovac.

Kod Dinamika Glišić je imao 23 poena i devet skokova, dok je Rakićević ubacio 10.

Zvezda je od starta meča igrala loše, mučila se u napadu, a ništa bolje nije izgledala u odbrani. Vidno je bilo da su crveno-bijeli potcjenili protivnika koji je to znao na odličan način da iskoristi.

Poslije prve dionice vodili su sa 19:13, a tokom druge je prednost samo rasla. Poslije trojke Beslaća prednost Dorćolaca bila je +12 (27:39) i to je bio znak da Zvezda neće nimalo lako doći do trijumfa.

Nikako izabranici Milana Tomića nisu uspjeli da pronađu ritam. Isto je bilo i u trećoj četvrtini u kojoj je Dinamik održavao prednost, međutim u četvrtoj je već bila druga priča.

Zvezda je nošena publikom, Davidovcem, Simanićem, Dobrićem i Beronom uspjela da se vrati. Uslijedila je drama, tamo je Beslać napravio očajan potez u završnici (nesportski faul nad Dobrićem) i crveno-bijeli su priveli utakmicu kraju.