latinica  ћирилица
18/02/2019 |  09:18 ⇒ 09:25 | Autor: B92

Na Ol-staru Tim Lebrona pobijedio Tim Јanis

Trećeg, posljednjeg dana Ol-star vikenda u Šarlotu, Tim Lebron pobijedio je Tim Јanis rezultatom 178:164.
Lebron DŽejms i Јanis Adetokumbo (Foto: twitter.com/NBA) -
Lebron DŽejms i Јanis Adetokumbo (Foto: twitter.com/NBA)

Tim Lebron: Lebron DŽejms (Lejkersi), Kevin Durent (Golden Stejt), Kavaj Lenard (Toronto), DŽejms Harden (Hjuston), Kajri Irving (Boston), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Klej Tompson (Golden Stejt), Ben Simons (Filadelfija), Lamarkus Oldridž (San Antonio), Karl-Entoni Tauns (Minesota), Bredli Bil (Vašington), Dvejn Vejd (Majami).

Tim Јanis: Јanis Adetokumbo (Milvoki), DŽoel Embid (Filadelfija), Pol DŽordž (Oklahoma), Stef Kari (Golden Stejt), Kemba Voker (Šarlot), Nikola Јokić (Denver), Kris Midlton (Milvoki), Blejk Grifin (Detroit), Dianđelo Rasel (Bruklin), Nikola Vučević (Orlando), Kajl Lauri (Toronto), Dirk Novicki (Dalas).

Na Ol-star utakmici sastale su se ekipe izabrane od svojih kapitena – Tim Lebron predvodio je Lebron DŽejms, dok je Tim Јanis predvodio Јanis Adetokumbo.

Nikola Јokić, centar Denvera, bio je prvi Srbin koji je učestvovao na Ol-star meču još od Peđe Stojakovića, koji je posnjednji put imao tu čast prije 15 godina.

Meč je počeo onako kako je to bilo i očekivano, poprilično neobavezno. Јanisov tim predvođen kapitenom je lako dolazio do poena atraktivnim zakucavanjima, jednim nevjerovatnim potezom Adetokumba poslije pasa Karija o parket i lopte koja je izašla van TV kadra, kao i kucanja DŽordža okretom oko svoje ose.

Lebron i saigrači nisu mogli da pogode maltene ništa i prednost protivnika je rasla sve više i više. Odjednom je Tim Lebron bio na dvocifrenom zaostatku i nije izgledalo kao da je ikom stalo do pobjede, sem Durentu.

U posljednjoj četvrtini igrala se ozbiljnija košarka od one u prethodne tri. Odbrane su postale dosta bolje, što doduše ne znači mnogo, prije svega od strane Lebronove ekipe predvođene Durentom, igračem kojem je najviše stalo da pobijedi i koji je na kraju po drugi put u karijeri osvojio MVP nagradu Ol-star meča.

Durent je pogađao šta je htio, u svoju seriju je ušao i Lenard, dok su svi ostali pomagali. Јanisov tim je predvodio Vestbruk koji oko tri minuta nije htio nikome da doda loptu, a Јokić nije ni ulazio i na kraju je na meču proveo tek 13 minuta.

Tim Lebron je nastavio da pogađa teške šuteve, Durent je riješio da podigne MVP trofej, a Јanisovi su ostali bez gasa, ogromne prednosti i, na kraju, i pobjede.

Durent je do epiteta najkorisnijeg igrača došao sa 31 poenom i sedam skokova. Kod Tima Lebron pratili su ga Tompson sa 20, Lenard i kapiten sa po 19 poena, te Lilad sa jednim manje.

Najbolji u Јanisovoj ekipi bio je on sa 38 poena i 11 skokova. Pored njega, jedini dabl-dabl na meču imao je Embid sa deset poena i 12 skokova. Po 20 poena su upisali DŽordž i Midlton, a po 17 Kari (4/17 za tri) i Vestbruk.