latinica  ћирилица
18/02/2019 |  12:58 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

Vlada Srpske sa 5.000 KM pomaže projekat "Spojimo djecu"

Vlada Republike Srpske je sa 5.000 KM podržala do sada najmasovniji projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, koji će ove godine biti realizovan od 16. do 23. juna, izjavio je predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

On je rekao da će u okviru osmog projekta Republika Srpska ugostiti 1.000 učenika i prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije, kao i djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

- Neophodna su nam znatna sredstva za organizaciju ovog projekta i za smještaj 50 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja iz Udruženja `Podrži me` koje ćemo prvi put ugostiti - naglasio je Arlov.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću što su prepoznali značaj povezivanja srpske djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

- Projektom je obuhvaćeno 18 lokalnih zajednica, mnoge osnovne škole i oko 900 porodica iz Republike Srpske. Centralni doček je 16. juna i ove godine u Andrićgradu, pod pokroviteljstvom našeg odbora, opština Višegrad i Han Pijesak - kaže Arlov.

On je naveo da se paralelno sa ovim, posredstvom lokalnih zajednica, institucija i preduzeća Srpske, organizuje i projekat za izgradnju dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

- Obezbijedili smo zemljište posredstvom humanitarne akcije. Ovaj projekat su do sada podržali Prijedor, Han Pijesak, Gradiška i Bijeljina. Očekujemo da će mnogi uraditi isto - rekao je Arlov.

On je podsjetio da je sredstva moguće uplatiti na žiro račun Odbora 5551000034196445.