latinica  ћирилица
18/02/2019 |  13:36 | Autor: SRNA

Bijeljina pomaže izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Bijeljina je iz gradskog budžeta izdvojila 3.000 KM i tako se pridružila lokalnim zajednicama koje su finansijski podržale humanitarnu akciju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

- Odmah smo se odazvali na ovaj poziv, jer znamo koliki je značaj takve ustanove za svaku lokalnu zajednicu, a pogotovo na Kosovu i Metohiji. Nadamo se da će im značiti naša pomoć - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić očekuje da će grad u budućnosti razmjenjivati iskustva sa Kosovskom Mitrovicom, budući da će u Bijeljini ove godine biti otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Humanitarnu akciju pokrenuo je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa Udruženjem roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, a prijedlog Odbora jednoglasno je podržalo predsjedništvo Saveza opština i gradova Republike Srpske 14. decembra u Banjaluci.

Odbor je u humanitarnim akcijama u decembru i januaru obezbijedio zemljište za izgradnju Dnevnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju kojih samo na sjeveru Kosova i Metohije ima više od 130, a ukupna investicija koštaće oko 200.000 evra.

Iz Odbora su još jednom pozvali sve lokalne zajednice iz Republike Srpske da podrže humanitarnu akciju.

- Vjerujemo da ćemo, zahvaljujući humanosti ustanova, lokalnih zajednica, preduzeća i građana iz Republike Srpske, najugroženijoj kategoriji stanovnika na Kosovu i Metohiji uspjeti da poklonimo prvi Dnevni centar - navode iz Odbora.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pozvao je sve humane ljude da pomognu ovu humanitarnu akciju putem žiro računa Odbora 5551000034196445.