latinica  ћирилица
18/02/2019 |  20:18 ⇒ 20:37 | Autor: SRNA

Savić i Stanivukovićeva najbolji sportisti Banjaluke (FOTO)

Kajakašu Darku Saviću i atletičarki Nikoliji Stanivuković večeras su uručene nagrade za najuspješnije sportiste u muškoj, odnosno ženskoj seniorskoj kategoriji, u okviru 17. Izbora najboljeg sportiste grada Banjaluka za prošlu godinu.
Banjaluka: Izbor najboljeg sportiste grada za prošlu godinu - Foto: RTRS
Banjaluka: Izbor najboljeg sportiste grada za prošlu godinuFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je uručio nagradu Saviću, istakao je značaj ove manifestacije kako bi se na pravi način odalo priznanje najboljima, ali i da se da motiv mladima da se bave sportom i trude da postižu rezultate.

- Vjerujem da su pred nama godine u kojima će banjalučki sport, koji ima dugu tradiciju, ostvarivati sve bolje rezultate - rekao je Radojičić.

On je istakao da grad intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture za sportiste, kako bi oni u Banjaluci imali što bolje uslove za treniranje.

Savić je rekao da mu ovo priznanje, kao i druge nagrade koje je dobio za svoj trud, predstavlja vjetar u leđa i podstrek da nastavi da postiže još bolje rezultate.

- Nije mala stvar biti dva puta najbolji sportista u svom gradu. To je velika satisfakcija, ali i odgovornost - rekao je Srni Savić.

Banjaluka: Darko Savić (Foto: SRNA)

Nagradu Nikoliji Stanivuković uručio je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, koji je rekao da je ova manifestacija potvrda da Banjaluka na pravi način valorizuje sportske rezultate, te da je opredijeljena i da otvara nove prostore za mlade koji žele da se bave sportom.

Banjaluka: Nikolija Stanivuković (Foto: SRNA)

- Sportisti su naši najveći potencijali i u njih treba što više da ulažemo, da pravimo bazu kvalitetnih mladih sportista - rekao je Talić.

Za najuspješnijeg sportistu pojedinca u sportu za invalidna lica proglašen je stonoteniser Aleksej Radukić, dok je Marinku Umičeviću pripala specijalna nagrada za doprinos razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke.

Nagrada za životno djelo uručena je košarkakaškom radniku Radoslavu Saviću, dok su karatista Pavle Dujaković i šahistkinja Maša Maksimović proglašeni za najtalentovanije sportiste u muškoj i ženskoj kategoriji.

Plivački klub Olimp i Ženski košarkaški klub Orlovi proglašeni su za najuspješnije sportske organizacije u muškoj i ženskoj kategoriji, dok je za najuspješniji sportski dogođaj proglašen ATP Čelendžer teniski turnir "Srpska open".

Manifestaciji su prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, bivši proslavljeni sportisti, te predstavnici javnog, kulturnog i sportskog života grada Banjaluke.