latinica  ћирилица
19/02/2019 |  09:21 ⇒ 09:31 | Autor: RTRS

LŠ: Derbi Liverpul-Bajern

Utakmicama Liverpul-Bajern i Lion-Barselona nastavlja se takmičenje u osmini finala Lige šampiona.
Derbi na Enfildu, Barselona u Lionu - Foto: RTS
Derbi na Enfildu, Barselona u LionuFoto: RTS

Liverpul i Bajern, veliki timovi u svojim zemljama, ali i na svjetskoj fudbalskoj sceni, relativno rijetko su se susretali - odigrali su samo pet mečeva, uz po jednu pobjedu oba kluba, skor su i tri remija.

Ovo je jedan od derbija osmine finala Lige šampiona i dvomeč poslije koga će jedan od fudbalskih velikana nažalost ispasti iz daljeg toka takmičenja.

Liverpul će ozbiljno biti desetkovan u okršaju sa minhenskim Bajernom, a to se prije svega odnosi na odbranu. Redsi će igrati bez Van Dajka i Lovrena, pa će štopera prinudno igrati Fabinjo, dok će sa druge strane izostati Roben, Miler, Boateng i Toliso. Bez obzira na sve, očekuje se odlična fudbalska predstava.

Trener Bavaraca Niko Kovač svjestan je koliko će njegov tim biti na iskušenju.

- Ako pogledate šta je Liverpul uradio u Ligi šampiona prošle sezone i šta trenutno čini u Premijer ligi, onda morate da zaključite da je ovo najteži mogući žrijeb. Ne znam ima li favorita u ovom dvoboju ili ne. Liverpul poštuje nas kao što i mi poštujemo njih - kaže trener Kovač.

Ekipa Liona nije poražena u grupnoj fazi takmičenja, pa ni Barseloni neće biti lako. Ipak, Katalonci su veliki favoriti i teško da će dozvoliti neko iznenađenje, iako je Lion ove sezone uspio da pobijedi velike timove kao što je PSŽ. 

Barselona će u Lionu biti bez povrijeđenih Rafinje, golmana Silesena i Vermalena, kao i Artura.