latinica  ћирилица
20/02/2019 |  17:40 ⇒ 19:35 | Autor: SRNA

Intenzivirati istragu u vezi sa oštećenjem imovine porodice Stanivuković

Odbor Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske da zajedno sa nadležnim tužilaštvom intenzivira istragu kada je riječ o krivičnom djelu oštećenja imovine porodice narodnog poslanika Draška Stanivukovića, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.
Sjednica Odbora za bezbjednost (Foto: NSRS) -
Sjednica Odbora za bezbjednost (Foto: NSRS)

Odbor je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja zahtjeva Kluba poslanika PDP-a povodom ugrožavanja ličnosti i imovine poslanika Stanivukovića donio zaključak i da od MUP-a Srpske traži da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim audio-snimkom s ciljem utvrđivanja eventualne odgovornosti svih aktera.

Od MUP-a Srpske skupštinski Odbor za bezbjednost traži da, u što kraćem roku, izvrši procjenu eventualne ugroženosti bezbjednosti poslanika Stanivukovića i u skladu sa procjenom preduzme odgovarajuće mjere, navedeno je u saopštenju.

Sjednici je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum koji je članove Odbora informisao o preduzetim mjerama i radnjama policije u ovom slučaju.

Sjednicu je zakazao predsjednik Odbora za bezbjednost Darko Babalj, a prisustvovali su zamjenik predsjednika Odbora Goran Selak, kao i članovi Ilija Tamindžija, Miroslav Vujičić, Dragan Galić, Kostadin Vasić i Đorđe Popović.