latinica  ћирилица
20/02/2019 |  18:33 | Autor: SRNA

Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocijenio je, povodom pozicije zvaničnog Beograda u vezi sa trenutnom političkom krizom u Venecueli, da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije".
Kajl Skot (Foto: Tanja Valič) - Foto: TANЈUG
Kajl Skot (Foto: Tanja Valič)Foto: TANЈUG

-Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsjednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije - objavio je Skot na "Tviteru".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče je na sastanku sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom zahvalio za principijelnu poziciju Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol i Unesko.

Dačić je istakao da Beograd vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštivanju međunarodnog prava, nemiješanju u unutrašnja pitanja suverenih država i rješavanju sporova mirnim putem.

On je poručio da Srbija razumije tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rješenja krize u zemlji.