latinica  ћирилица
22/02/2019 |  12:39 ⇒ 14:31 | Autor: SRNA

Katar zainteresovan za ulaganja u Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Katara u BiH Sultana el Katera.
Višković sa ambasadorom Katara - Foto: RTRS
Višković sa ambasadorom KataraFoto: RTRS

Razgovarano je o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, sa osvrtom na aktivnosti koje Vlada Republike Srpske provodi u oblasti razvoja privrede i promocije investicionih potencijala, navedeno je u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Vlade poželio dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Katara, a sagovornici su ocijenili da postoji obostrana opredijeljenost da se djeluje u pravcu unapređenja saradnje, naročito kada je riječ o stvaranju uslova za realizaciju investicija u oblasti privrede i poljoprivrede.

Višković je istakao da Republika Srpska raspolaže značajnim resursima i investiocionim potencijalom, te da su mjere koje Vlada Srpske realizuje u skladu sa Programom ekonomskih reformi primarno usmjerene na razvoj privrede i realnog sektora, unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, što podrazumijeva i saradnju sa inostranim partnerima i investitorima.

Ambasador Katara je ovom prilikom rekao da postoji interesovanje kompanija i investitora iz Katara za ulaganja u Republiku Srpsku i BiH, a na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti sporta, kulture i turizma.

Premijer Srpske je razgovarao i sa ambasadorkom Norveške u BiH Guri Rusten.