latinica  ћирилица
22/02/2019 |  15:39 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Časopis "Medici" obilježio 15 godina postojanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da časopis "Medici" /Medici.com/ predstavlja arhiv razvoja zdravstvenog sistema Republike Srpske.

- Kroz ovaj časopis možemo vidjeti kako smo unapređivali sistem zdravstva u Republici Srpskoj. Veoma je značajno da ovaj časopis dolazi i do svih stručnjaka u oblasti zdravstva - rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci povodom obilježavanja 15 godina postojanja časopisa.

On je rekao da je veoma važno za Republiku Srpsku i region da postoji ovakav časopis.

- U ovom časopisu na jednom mjestu možemo sagledati sve ono što se dešava u svijetu medicine u Srpskoj i regionu - naglasio je Šeranić.

Glavni i odgovorni urednik portala časopisa "Medici" Јelena Pušac Broćilović rekla je da ovaj jubilej predstavlja vjetar u leđa da časopis bude još kvalitetniji u pružanju informacija iz stručne i prirodne medicine.

Načelnik Odjeljenja za mikrobsku genetiku i imunologiju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Elizabeta Ristanović rekla je da je časopis "Medici" ušao u mnoge medicinske i zdravstvene ustanove u regionu i pokazao da se medicina može posmatrati i kao sruka i kao nauka.

Ristanovićeva, koja je i član uređivačkog odbora časopisa, rekla je da je time ovaj časopis ispunio svoju misiju.