latinica  ћирилица
24/02/2019 |  12:20 | Autor: SRNA

Cicović: Uspješnim nastupom na sajmu do boljih rezultata

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio ja da se Srpska izuzetno uspješno predstavila na 41. Međunarodnom sajmu turizma i pratećem Sajmu vina "Beovajn" u Beogradu, što će doprinijeti da se trend rasta turističke privrede nastavi i da rezultati budu još bolji.
Mlađen Cicović - Foto: RTRS
Mlađen CicovićFoto: RTRS

Cicović je rekao da je prošle godine u Republici Srpskoj ostvareno više od 920.000 noćenja, od čega 330.000 noćenja u banjama, te da su upravo stoga Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republika Srpske, koji su organizovali nastup Srpske na Sajmu, akcenat stavili na promociju banjskog turizma.

- To je turistički proizvod koji zavređuje posebnu pažnju. Posjeta na promociji `Grupacije banja Republike Srpske`, na kojoj je zajednički predstavljeno sedam banja, dovoljna je potvrda da postoji interes za takvim turističkim proizvodom -  rekao je Cicović Srni.

On je naglasio da su bile posjećene sve promocije i prezentacije iz Srpske koje su se našle na programu Sajma, što ukazuje da će ovogodišnje predstavljanje doprinjeti da mnogi izaberu Republiku Srpsku kao destinaciju na kojoj će provesti odmor.

Cicović je iskazao posebno zadovoljstvo što su se na Sajmu vina "Beovajn" u okviru Međunarodnog sajma turizma predstavili vinari i vinogradari Republike Srpske i što je kvalitet onog što rade prepoznat i priznat.

- Podrum `Aćimović` iz Trebinja dobio je zlatnu diplomu za `Žilavku Aćimović`, berba 2018. godine i srebrnu diplomu za `Šardone Aćimović`, berba 2017. godine, dok je Podrum porodice Berak iz Trebinja dobio srebrnu diplomu za `Žilavku`, berba 2018. godine - rekao je Cicović.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji kaže da je opšta ocjena da je Srpska napravila odličan posao.