latinica  ћирилица
24/02/2019 |  16:45 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Banja Dvorovi predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Turistička organizacija Srpske predstavila je, između ostalih, i Banju Dvorovi, koja je od osnivanja šezedsetih godina, poslovala sa promjenljivim uspjehom. Međutim, ljekovitost izvora termomineralne vode i ikusan tim ljekara i terapeuta i danas su najbolja preporuka za ovu javnu ustanovu.

Krizni period za Banju Dvorove trebalo bi da bude prošlost, kažu u Upravi banje.

Radi se rekonstrukcija hotela "Sveti Stefan" na koju se čekalo godinama, te obnavlja medicinska oprema.

- Trenutno vršimo adaptaciju unutar zatvorenog bazena u sklopu hotela "Sveti Stefan", tako da ćemo upotpuniti kompletnu ponudu za medicinsku rehabilitaciju - rekao je Milorad Zekić, direktor ЈU Banja Dvorovi.

U ovoj banji s uspjehom se liječe svi oblici reumatskih oboljenja, hronične ginekološke bolesti, rehabilitaciona posttraumatska stanja ekstremiteta, psorijaza, neki oblici ekcema.

- Banja Dvorovi svojim pacijentima i klijentima pruža sve vrste medicinskih usluga vezanih za fizikalnu terapiju, elektro i termo procedura, magnet, ultrazvuk, laser, s tim što bih akcenat stavila na liječenje našom ljekovitom termomineralnom vodom - navela je Danijela Đurić Ristić, načelnica sektora medicine ЈU Banja Dvorovi.

Banju i kompleks bazena sa termomineralnom vodom posjeti i do 120.000 turista iz regije Bijeljina, te Srbije i Hrvatske.

U Banji Dvorovi, ipak, očekuju da bi nove investicije mogle biti realizovane samo u javno-privatnom partnerstvu, čime bi ova banja bila mnogo konkuretnija u odnosu na ostale u okruženju.