latinica  ћирилица
05/03/2019 |  15:13 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Novi Grad predstavio turističke potencijale u Ljubljani i Beogradu

Predstavnici Turističke organizacije Novi Grad uspješno su prezentovali turističke potencijale na sajmovima turizma u Ljubljani i Beogradu.

Turistička ponuda je predstavljena kroz promotivne kataloge i DVD prezentacije. Posebno veliko interesovanje za destinacije u Novom Gradu izrazili su turistički operateri iz Slovenije.

- Prezentovali smo potencijale opštine Novi Grad i možemo reći da je u Sloveniji veliko interesovanje za ove naše prostore. Ono što smo mi i na jednom i drugom sajmu prezentovali, su potencijali rijeke Une, našeg SRC Lješljani, kao i seoskog turizma na obroncima Podgrmeča - istakao je Nebojša Todić, direktor Turističke organizacije Novi Grad.

 Razvoj turizma naglašen je u dugoročnoj strategiji razvoja Novog Grada. Uz razvoj poljoprivrede, ovo bi mogla da bude okosnica razvoja ove lokalne zajednice.

- Mi u opštini Novi Grad vjerujemo da će u nekom narednom periodu doći do aktivnijeg razvoja turizma. U poslednje vrijeme zajedno sa Turističkom organizacijom Novog Grada radimo određene projekte i vidimo određene pomake - naglasio je načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Ipak, ono na čemu će se morati raditi u narednom periodu u Novom Gradu je povećanje broja smještajnih kapaciteta. Sadašnji raspoloživi kapaciteti nedovoljni su za smještaj većeg broja turista.