latinica  ћирилица
06/03/2019 |  10:13 ⇒ 10:13 | Autor: TANЈUG

Đoković kreće po rekordnu titulu u Indijan Velsu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković napad na rekordnu šestu titulu na Mastersu u Indijan Velsu kreće iz drugog kola protiv kvalifikanta, odlučeno je žrebom.
Novak Đoković (Foto: australianopen) - Foto: Twitter
Novak Đoković (Foto: australianopen)Foto: Twitter

Ukoliko uspješno prebrodi prvu prepreku mogao bi da se sastane sa kontroverznim Australijancem Nikom Kirjosem, od kojeg je izgubio oba dosadašnja susreta, a u istoj polovini žrijeba su još Hrvat Borna Ćorić, Austrijanac Dominik Tim, Grk Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev iz Nemačke...

Tu je i Laslo Đere, dobitnik specijalne pozivnice, s tim da je na startu slobodan, dok u drugoj rundi čeka boljeg iz duela Ilja Ivaška - Gvido Andreoci, dok je u drugom dijelu kostura Dušan Lajović i za prvog rivala imaće Јapanca Tara Danijela, a pobjednika čeka Marin Čilić iz Hrvatske.

U toj polovini su još Rafael Nadal (Španija), Rodžer Federer (Švajcarska), Rusi Danil Medvedev i Karen Hačanov, Јapanac Kei Nišikori...

Srbija bi mogla da ima još dvojicu predstavnika u glavnom žrijebu ako Miomir Kecmanović i Filip Krajinović prebrode posljednje kolo kvalifikacija.