latinica  ћирилица
06/03/2019 |  23:05 ⇒ 23:55 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Mančester ugasio svjetla u Parizu, produžeci u Portu

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u 1/4 finale Lige šampiona, pošto su u revanš meču 1/8 finala savladali PSŽ (1:3) i tako nadoknadili prednost tima iz Pariza (0:2) iz prvog meča. Porto je poslije produžetaka eliminisao Romu (3:1), nadoknadivši minus iz Rima (1:2).
Lukaku (Foto: @championsleague) - Foto: Twitter
Lukaku (Foto: @championsleague)Foto: Twitter

Јoš jedna čarobna noć u Ligi šampiona. Nakon Ajaksa, i Mančester junajted je vratio vjeru u bolje sutra fudbala. Nakon 0:2 na "Old Trafordu" malo ko je davavao šansu izabranicima Solskjera, ali "crveni đavoli" još jednom su pokazali da su veliki klub, ako ne i najveći na "starom kontinentu". Hrabrom, srčanom igrom, potpuno su nadigrali "svece" i izborli sasvim zasluženo plasman među osam najboljih ekipa Evrope, a PSŽ još jednu godinu ostaje samo na pokušaju i po ko zna kojem putu razočarenju i poslije silnih ulaganja.

Lukaku je već u drugom minutu nagovijestio veliku noć engleza na "Parku prinčeva" kada je jednu poklon loptu pretvorio u vodstvo (0:1), ali već u 12. minutu Bernat je, činilo se tada, vratio stvari na svoje mjesto, kada je pogodio za 1:1.

Ipak, do poluvremena pogađa još jednom sjajni Lukaku, i vraća ponovo neizvjesnost u meč, a sve je kulminiralo u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Rašford iskoristio kazneni udarac za 1:3. Vremena za povratak PSŽ-a više nije bilo, i "crvena" noć Mančestera u Parizu mogla ja započeti....

Musa Marega (foto: twitter.com/championsleague)

I drugi meč večeri nije mogao proći bez uzbuđenja. Na "Dragau" Porto je poslije produžetaka savladao Romu i plasirao se u 1/4 finale Lige šampiona. U Rimu je prije 14 dana bilo 2:1 za Romu, baš kao u Portu, da bi Aleks Tales iz jedanaesterca u 117. minutu donio veliku radost domaćem timu i navijačima portuglaskog diva. 

Porto je poveo golom Tikinja Soareša u 26. minutu, da bi De Rosi u 34. minutu iz kaznenog udarca vratio utakmicu u egal. 

U nastavku Marega u 52. minutu donosi prednost domaćinu, i sa tim rezultatom odlazi se u dodatnih 30 minuta, a na kraju više sreće imao je Porto koji ukupnim rezultatom 4:3 odlazi među osam najboljih ekipa.