latinica  ћирилица
10/03/2019 |  16:06 | Autor: B92

Betis golom Hesea slomio Seltu

Fudbaleri Selte dočekali su Real Betis na svom stadionu u 27. kolu španske LaLige, koji je izašao kao pobjednik minimalnim rezultatom.

Prvo poluvrijeme je bilo prilično mirno, čak je i glavni sudija Havijer Estrada bio maltene neprimjetan tokom prvih 45 minuta. Imala je Selta jednu opasnu akciju, a imali su i gol šanse poslije prekida, međutim odbrana Betisa je sve to uspijevala da otkloni bez većih problema.

Betis je tražio penal u 25. minutu utakmice, ali je Havijer Estrada ostao "nijem", pa je Selta imala kontra napad, koji je upropastila, da bi samo dva minuta kasnije imala najopasniji napad na meču, ali je Maksi Gomes slabo šutirao.

Zaprijetio je fudbaler Betisa, Karvaljo, kada je šutirao izvan kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo preko prečke.

Do kraja poluvremena smo vidjeli nekoliko malo opasnijih napada obje ekipe, ali gol nije bio postignut.

Selta je bila nešto konkretnija početkom drugog dijela, ali je Teljo propustio veliku šansu za Betis, koja je bila i najbolja u dotadašnjem toku meča, pa je na semaforu ostalo 0:0.

Betis je u 80. minutu utakmice došao do prednosti od 1:0 golom bivšeg fudbalera Real Madrida, Hesea Rodrigesa.

Sudija je utakmicu produžio pet minuta, a u sudijskoj nadoknadi je Ugo Maljo zaradio žuti karton. Na kraju, Betis je slavio pogotkom Hesea Rodrigeza u 80. minutu utakmice.