latinica  ћирилица
10/03/2019 |  21:43 ⇒ 21:45 | Autor: RTS

Partizan bez trenera, Mirković podnio ostavku

Zoran Mirković podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Partizana, poslije poraza od Voždovca u 26. kolu Superlige Srbije, prenose beogradski mediji.
Zoran Mirković (Foto Politika/N. Negovanović) -
Zoran Mirković (Foto Politika/N. Negovanović)

Poraz "na krovu" bio je drugi uzastopni Mirkoviću na klupi Partizana, a već poslije utakmice nagovijestio je da "nešto mora da se mijenja".

- Težak poraz. Kriza je produbljena. Ne znam šta bih više rekao na tu temu. Sigurno smo platili ceh utakmicama u posljednjih 15 dana, ali to ne može da bude opravdanje. Moji igrači se bore. Ne ide nas, neće nas. Počeli smo da gubimo utakmice, to su alarmantne stvari, pogotovo što nas u srijedu čeka kup duel u Kruševcu. Neke stvari moraju da se mijenjaju. Pokušaćemo da spriječimo ovo, potrebna je neka šok terapija - rekao je Mirković poslije poraza od Voždovca.

Mirković je stigao u Humsku u avgustu 2018. godine, kada je na klupi crno-bijelih zamijenio Miroslava Đukića.

Zanimljivo je da je crno-bijele predvodio u dva vječita derbija, u kojima nije poražen (dva puta 1:1), ali je izgubio dvije uzastopne utakmice, od Radničkog i Voždovca (oba puta 1:0).

Mirković je nekadašnji reprezentativac Јugoslavije, a u uspješnoj igračkoj karijeri nastupao je, osim Partizana, za Atalantu, Јuventus i Fenerbahče.

Trenersku karijeru počeo je u Sinđeliću, da bi dvije godine bio pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u reprezentaciji Crne Gore.