latinica  ћирилица
12/03/2019 |  08:25 ⇒ 08:48 | Autor: B92

Јuventus čeka odgovor Ronalda, Sitiju na umu Јunajted i Ajaks

Da li Јuventus može u Torinu da nadoknadi 0:2 protiv madridskog Atletika? Može li Šalke da protiv Sitija ponovi ono što su Ajaks i Јunajted prošle nedjelje?
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

U utorak su na programu nova dva revanš meča osmine finala Lige šampiona, a osim duela Јuventusa i Atletika, igraju još Mančester siti i Šalke.

U centru pažnje je naravno duel u Torinu gdje je pred "Starom damom" ogroman izazov, a posebno za Kristijana Ronalda.

Atletiko ima veliku prednost, stečenu golovima urugvajskih štopera Hosea Marije Himenesa i Dijega Godina, ali ako neko zna kako da nađe put do mreže "jorgandžija" onda je to Ronaldo – strijelac 22 puta na 32 meča.

Portugalac duel protiv Atletika čeka svjež, presjedio je na klupi protiv Udinezea (4:1), što znači samo da će najbolji strijelac ikada u Ligi šampiona biti "gladan" golova.

Protiv sebe imaće možda i najbolju odbranu na svijetu, ali Atletiko ima još jednog "keca u rukavu" – Alvara Moratu koji se vraća u Torino i biće starter protiv bivšeg kluba.

Morata je i u prvom meču zatresao mrežu, s tim da mu je gol poništen zbog faula, i sada će mijenjati suspendovanog Dijega Kostu.

Dodatnu tenziju utakmici sigurno unosi i neprikladan potez trenera Atletika Dijega Simeonea, u proslavi pogotka, što znači da će biti na meti italijanskih tifoza.

U drugom meču dana očekuje se da Mančester Siti na Etihadu valorizuje pobjedu protiv Šalkea iz Gelzenkirhena (3:2) i prođe među osam najboljih na Starom kontinentu.

"Građani" su velikim preokretom u Njemačkoj u finišu zakoračili ka četvrtfinalu i samo treba da nastave sa sjajnom formom u kojoj su dospjeli i na čelnu poziciju u Premijer ligi.

Ipak, slični favoriti bili su Real Madrid i Pari Sen Žermen protiv Ajaksa, odnosno Mančester junajteda, pa su "nastradali" na svom terenu prošle nedjelje.

Kod gostiju, srpski fudbaler Matija Nastasić trebalo bi da se nađe u starnih 11 protiv nekadašnjeg kluba.

Utakmice u Torinu i Mančesteru počinju u 21 sat.

LŠ, osmina finala:
21.00 Јuventus – Atletiko (prvi meč 0:2)
21.00 M. Siti – Šalke (3:2)

Prošle nedjelje:
Real – Ajaks 1:4 (2:1)
Borusija – Totenhem 0:1 (0:3)
PSŽ – M. Јunajted 1:3 (2:0)
Porto – Roma 3:1 (1:2) poslije produžetaka

Srijeda:
21.00 Barselona – Olimpik Lion (0:0)
21.00 Bajern – Liverpul (0:0)