latinica  ћирилица
13/03/2019 |  10:30 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

Ko će biti posljednji četvrtfinalisti LŠ? Liverpul kod Bajerna, Lion u Barseloni

Јoš dva mjesta su upražnjena u četvrtfinalu Lige šampiona. Večeras u posljednjim revanš utakmicama osmine finala sastaju se Bajern i Liverpul, osnosno Barselona i Lion. Plasman među osam najboljih ekipa sinoć su ostvarili Јuventus, koji je savladao Ateltiko sa 3:0, i Mančester Siti koji je deklasirao Šalke. Bilo je 7:0.
Liga šampiona - Foto: ilustracija
Liga šampionaFoto: ilustracija

Na fudbal areni u Minhenu, obje ekipe kreću sa iste startne pozicije. Utakmica u Liverpulu završila je bez golova, tako da ni jedna ekipa nije stekla rezultatsku prednost. Domaćini su u sjajnoj, formi, odličnim igrama i rezultatima su se vratili na čelo Bundes lige.

U ovu utakmicu domaćini, koji će imati veliku podršku sa tribina, ući će bez suspendovanih Kimiha i Milera, te povrijeđenih Robena i Toliza. Ni to nije prepreka da izabranici Nike Kovača odigraju dobru utakmicu i dođu do povoljnog rezultata, uz maksimalno uvažavanje rivala.

- Moramo pronaći ravnotežu u utakmici. Pokušali smo to da uradimo i u prvoj utakmici. Mislim da smo tada dobro odigrali, posebno u odbrani. Ako gledamo rezultat od 0:0, možda je Liverpul u prednosti. Odlična su ekipa, ali ako želimo da se plasiramo moramo da damo gol. Vjerujem da možemo do tog cilja - rekao je Niko Kovač.

U Minhenu “redsi“ imaju svoju računicu. Znaju da gosti moraju dobro odigrati u odbrani, zaustaviti Levandovskog i saigrače, ali isto tako, da napadački trojac Salah – Firmino – Mane mora postići neki gol. Svjesni su u Liverpulu da do trijumfa neće biti lako doći.

- Uradili smo dosta dobrog u prvoj utakmici. Nismo ovdje da izbacimo Bajern sa stadiona, nemamo taj kvalitet. Normalno je da je sve neizvjesno. Ako i ovu utakmicu učinimo neizvjesnom, možemo da pobijedimo. Zaista mnogo želimo da uđemo u četvrtfinale. Ako ne uspijemo, onda je to Bajern zaslužio - rekao je trener Liverpula Јirgen Klop.

Poslije 0:0 u Lionu, Barselona je apsolutni favorit na svom Nou Kampu. Katalonci u sedam utakmica nemaju poraz od Liona i to će svakako uz pun stadion biti adut više za domaćine.

-Znamo da oni imaju svoje oružje, napadački sistem koji je veoma jak. Imaju jake i brze igrače i to će pokušati da iskoriste. Mi to moramo da spriječimo, i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Vjerujem u svoje igrače i nadam se pobjedi - istakao je trener Barselone Ernesto Valverde.

Trener Liona Bruno Ženesio ističe da dobro zna šta ih čeka u Barseloni.

- Znamo da će biti teško. Pred nama je jedan od najboljih tima u Evropi, ali imamo snage da im se odupremo. Respketujemo ih, ali i vjerujemo u sebe - rekao je Ženesio.

Obje utakmice, i ona u Minhenu i ona u Barseloni, počinju u 21 čas.