X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/03/2019 |  11:54 ⇒ 12:05 | Izvor: SRNA

PU Doboj: U februaru smanjen broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom februara smanjen je broj krivičnih djela za 34,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a saobraćajnih nezgoda za 7,9 odsto, navedeno je danas iz ove uprave.
PU Doboj - pres - Foto: SRNA
PU Doboj - presFoto: SRNA

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je na konferenciji za novinare da je tokom februara evidentirano 58 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 41 razriješeno, pri čemu su najzastupljenija djela protiv imovine - 38.

On je naveo da je nadležnom tužilaštvu podnesen 51 izvještaj protiv 40 lica, od kojih su 18 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, u februaru su evidentirana i razriješena po tri krivična dijela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, te zloupotrebe droge.

Tokom februara su evidentirana tri samoubistva koja su počinili muškarci stariji od 30 godina.

Prema podacima Policijske uprave Doboj, tokom februara evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtno stradalih, teže je povrijeđeno sedam, a lakše 19 lica.

Načelnik Sektora policije Јovica Žigić rekao je da je iz saobraćaja isključeno 425 vozača, što je za 42,1 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, te napomenuo da je u 80 odsto slučajeva razlog bio alkohol.

Žigić je dodao da je broj narušavanja javnog reda i mira zbog kojih su uhapšena tri lica smanjen za 6,7 odsto u odnosu na februar prošle godine i iznosi 42, pri čemu je najčešći uzrok, u 28,6 odsto slučaja, alkoholisanost počionioca.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je da je ukupna bezbjednosna situacija u februaru bila zadovoljavajuća.

Radinković je apelovao da građani budu oprezni tokom poljoprivrednih radova da ne bi izazvali požare, koji su u proteklom periodu prijavljeni 31 put, a u njima su zabilježena četiri smrtna slučaja.

On je najavio da će biti pooštrena kontrola učesnika u saobraćaju zbog visokog procenta vozača koji vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola.

Radinković je naveo da je na području Doboja postavljeno 20 nadzornih kamera od predviđenih 60, koje se postavljaju prema procjeni bezbjednosne situacije.

On je ukazao i na pojačano prisustvo kretanja migranata, kojih je za prva tri mjeseca uočeno 89.