latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:21 | Autor: RTS

Preokret Spartaka u Humskoj

Fudbaleri subotičkog Spartaka pobijedili su Partizan u Humskoj rezultatom 3:1 u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Partizan je došao do ranog vođstva, ali su Subotičani preokrenuli i produbili krizu "crno-bijelih". Niški Radnički je savladao Zemun u gostima sa 1:0.
Napredak - Partizan (foto: partizan.rs) - Foto: RTRS
Napredak - Partizan (foto: partizan.rs)Foto: RTRS

Spartak je ostvario važan trijumf u borbi za plej-of, sada ima 29 bodova koliko i devetoplasirana Vojvodina, dok je Partizan poslije trećeg uzastopnog poraza na trećoj poziciji sa 51 bodom, čak 17 manje od Radničkog iz Niša.

Nišlije su u istom terminu slavile u Zemunu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Radovan Pankov u završnici utakmice.

Utakmica pred poprilično praznim tribinama u Humskoj počela je velikom ofanzivom Partizana, u trećem minutu je Rikardo Gomes propustio veliku šansu, da bi samo nekoliko minuta kasnije domaćin dobio penal.

Јedan igrač Subotičana je zahvatio loptu rukom u kaznenom prostoru, sudija Miloš Milovanović nije imao dilemu, a Gomes bio siguran realizator.

Po postignutom golu igrači Žarka Lazetića krenuli su još ofanzivnije, ali je Spartak vrlo brzo uspio da izjednači. Igrao se 18. minut kada je Stefan Denković na lijevoj strani prihvatio loptu, namjestio se na desnu nogu i pogodio bliži ugao, kaznivši loše postavljanje golmana Vladimira Stojkovića.

Gosti su uspostavili kontrolu, a Partizan već u prvom poluvremenu ostao bez dvojice standardnih igrača – zbog povreda su morali da izađu N. G. Miletić i Danilo Pantić.

Nerješenim ishodom otišlo se na odmor, po povratku sa pauze Nemanja Nikolić je propustio dobru šansu, da bi kazna stigla u 50. minutu na drugoj strani.

Poslije gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Dejana Đenića, koji je sa ivice peterca zatresao mrežu i doneo Subotičanima preokret.

Nastavak susreta doneo je blagu inicijativu "crno-bijelih", dobre pokušaje imali su Nikolić, Zakarić i rezervista Zoran Tošić, ali bez većeg uspjeha. Spartak je uspio da odoli i u samom finišu susreta preko Nemanje Obradovića potvrdi trijumf.

Radnički iz Niša savladao je Zemun u gostima sa 1:0.

Јedini gol postigao je Pankov. Radnički je drugi na tabeli sa 68 bodova, 17 više od Partizana, a četiri manje od lidera tabele Zvezde.

Radnik je pobijedio Napredak sa 1:0, golom Milovanovića.