latinica  ћирилица
16/03/2019 |  21:28 ⇒ 23:02 | Autor: SRNA

Stefanović: Krivične i prekršajne prijave za upad u RTS (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je jedna grupa učesnika protesta "Јedan od pet miliona" ušla nasilno u zgradu Radio-televizije Srbije, demolirala ulaz i prizemlje, prijetila novinarima, na šta će država da odgovori.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je pozvao one koji su ušli u zgradu RTS da se mirno raziđu i prekinu svaki vid nasilja.

On je rekao da su oni koji su večeras upali u zgradu RTS-a primjenjivali nasilje na svakom mjestu.

- Napad na novinare je nešto što ne sme da se događa u ovoj zemlji - rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je istakao da će svako ko je večeras prijetio i učestvovao u nasilju odgovarati prekršajno i krivično.

Prema njegovim riječima, ovakva vrsta okupljanja koja prerasta u nasilje nije smjela da se dogodi.

Učesnici protesta "Јedan od pet miliona" ušli su večeras u zgradu Јavnog servisa, predvođeni liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem.

Demonstranti su hodnike Radio-televizije Srbije izlijepili trakama, polomili stakla i poručili da žele da se uključe uživo u program.

Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije i spriječili su demonstrante da se sa nižih spratova popnu na više.

Obradović je rekao da demonstranti žele da oslobode Radio-televiziju Srbije kako bi se, kako kaže, saznalo šta učesnici protesta "Јedan od pet miliona" imaju da poruče.